Start / Käyntikohteita lähellä Värtania

Käyntikohteita lähellä Värtania

15 käyntikohdetta noin 15 minuutin etäisyydeltä Tallink Siljan Värtasatamasta.
Image

Valokuva: Millesgården

Millesgården

Carl och Olga Milles taiteilijakoti ja taidemuseo Lidingön saarella. Millesgårdenin patsaspuisto terrasseineen ja suihkulähteineen näyttää tunnettuja Carl Milleksen teoksia ja Suuressa ateljeessa vvoit nähdä kuinka taiteilja työskenteli. Vieressä sijaitseva taidemuso tuo esille modernia ja nykytaidetta. Vieressä on myös Annen talo, Millesin pariskunnan koti 1950-luvulta missä on täysin koskematon sisustus Svenskt Tennistä.

Herserudsvägen 32, 181 50 Lidingö
Avaa Google Mapsissa
Millesgårdenin kotisivuille

Valokuva: Thomas Falkenstedt

Magasin 3

Magasin III:sta on tullut yksi Euroopan johtavia nykytaiteen instituutioita. Jo alusta lähtien Magasin III on ollut yhdessä vanhoista rahtitaloista Tukholman Frihamnenissa.

Frihamnsgatan 28, 115 56 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Magasin 3:n kotisivuille

Valokuva: Daniel Griffel

Spårvägsmuseet (Raitiovaunumuseo)

Raitiovaunumuseossa kohtaavat design, tekniikka ja kulttuurihistoria. Täällä voit oppia Tukholman paikallisliikenteestä, nykyajasta menneisyyteen. Näe miten Tukholman raideliikenne kehittyi ja miten se on muuttunut vuosien aikana. Kokeile istua hevosbussissa vuodelta 1891, aja lasten minimetroa tai kokeile työvuoroa lipuntarkastajana. Toukokuusta 2022 lähtien Raitiovaunumuseo sijaitsee uusissa tiloissa Hjorthagenissa ja helpoiten pääset sinne metrolla Ropsteniin, tai kävelemällä laivalta.

Gasverkstorget 1, 11641 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Spårvägsmuseetin kotisivuille

Valokuva: Thomas Falkenstedt

Nordiska Galleriet Archives

Nordiska Galleriet on yksi Euroopan johtavista kaupoista kun on kyse designista ja sisustuksesta. Täältä löytyy suuri valikoima sisustusta, valaistusta ja lahjaesineitä tunnetuilta kansainvälisiltä suunnittelijoilta ja tavaramerkeiltä. Nordiska Galleriet Archivesilta löydät valikoidun valikoiman näytekappaleita, palautuksia, vanhentuvia tuotteita ja koemallistoja tunnetuilta suunnittelijoilta, kaikki allennettuun hintaan.

Frihamnsgatan 50, 115 56 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Nordiska Galleriet Archivesin kotisivuille

Valokuva: Jonas Nimmersjö

Myrorna Ropstenissa

Myrorna on ollut yhtä kuin second-hand löytöjä yli sata vuotta. Ensimmäinen kauppa, Pelastuarmeeja avasi 1917 Göteborgiin. Tänään löydät Myrorna-kauppoja kaikista suuremmista kaupungeista Ruotsissa, Malmösta Luulajaan ja Tukholmassa on useampi kauppa. Yksi suurimmista löytyy juuri Ropstenista.

Kolargatan 2, 115 42 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Myrorna-kauppojen kotisivuille

Valokuva: Klätterverket

Klätterverket Gasverket

Onko korkean paikan kammoa? Tässä kiipeilykeskuksessa voit kokeilla joko klassista sisätilakiipeilyä tai boulderingia (siis kiipeilyä, mutta ilman köysiä). Paikka sopii sekä aloittelijalle kuten kokeneellekin kiipeilijälle ja Klätterverket järjestää usein kursseja ja tekemistä lapsille.

Gasverksvägen 15, 115 42 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Klätterverketin kotisivuille

Valokuva: Stockholm Brewing Company

Stockholm Brewing Company

Frihamnenissa sijaitsee Stockholm Brewing Company – pieni, riippumaton panimo. Luomutuotteidein käyttäminen on heille tärkeää. He yrittävät myös käyttää niin paljon paikallisia raaka-aineita kuin mahdollista kuten villinä kasvavia seljan kukkia kaupungin puistoista tai yrttejä ja hedelmiä paikallisilta luomutiloilta. Heidän perusoluet ovat pannettu tasapainoisia, juotavia ja aitoja alkuperälleen. He panevat jatkuvasti ”kertakäyttötuotteita” joka antaa heille mahdollisuuden leikkiä eri tyyleillä ja sisällöillä antamatta periksi heidän perusarvojaan tuottaa hyvää olutta.

Frihamnsgatan 26A, 115 56 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Stockholm Brewing Companyn kotisivuille

Valokuva: Thomas Falkenstedt

Bruka Design

Paratiisi sisustuksen ystävälle! Bruka Design tuottaa ruotsalaista designia huonekaluissa ja koristeissa koteihin. He haluavat luoda ajanmukaisia konsepteja jotka suuntautuu moderniin kotiin. He kehittävät ja valmistavat kaikki tuotteensa omassa tehtaassa ja heidän flagship store sijaitsee Frihamnenissa.

Palermogatan 19, Frihamnen Magasin 5 115 56 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Bruka Designin kotisivuille

Valokuva: Thomas Falkenstedt

Stockholms Auktionsverk – Magasin 5

Stockholms Auktionsverk on pohjoismaiden johtavia markkinapaikkoja taiteelle, taideteoksille sekä vanhemmille ja uudemmille antiikkiesineille. Heidän toimintansa Tukholmassa sijatsee kolmessa paikassa – Nybrogatan 23 Östermalmilla jossa suuret laatuhuutokaupat pidetään, sekä Magasin 5 Frihamnenissa ja Slakthusgatan 22 Globenin ääressä jossa onlinehuutokaupat pidetään. Tämän lisäksi heillä on myös sivutoimintaa Göteborgissa, Malmössa, Helsingborgissa, Helsingissä, Hampurissa, Düsseldorfissa ja Kölnissä.

Palermogatan 19, 11556 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Magasin 5n kotisivuille

Valokuva: Visit Stockholm

79 & Park

Kiinnostaisiko arkkitehtooninen kokemus? Hakeudu 79 & Park-rakennuksen ääreen! 79 & Park on ihan omaa luokkaansa jossa fokuksena on että jokaisella asunnolla olisi näkymä Gärdetin viheralueelle runsaalla valopäästöllä. Setri yhdistettynä lasiosuuksiin koristaa julkisivua joka suuntaan. Täällä on nähty erityisen paljon vaivaa saadakseen rakennus sulautumaan ympäristöön. Yksi Tukholman kiinnostavimmista rakennuksista juuri nyt!

Sandhamnsgatan 79, 115 28 Stockholm
Avaa Google Mapsissa

Valokuva: Mark Standley

Filmhuset

Filmhuset, eli elokuvatalo, on Ruotsin suurimpien elokuvateatterien ja Ruotsin Elokuvainstituutin koti. Rakennuksen brutalistisen arkkitehtuurin karkeat petonilinjat ovat suoranainen vastakohta Gärdetin viheraluetta vastaan. Itse asiassa koko rakennus on suuri kunnianosoitus elokuvataiteelle; ikkunat muistuttavat reikiä elokuvanegatiiveissä, hissin ovet muistuttavat meikkipeilejä ja koko rakennus on kameran muotoinen. Ylhäältä päin se näyttää melkein filmirullalta.

SFI:n eri tapahtumien lisäksi talossa on kirjasto täynnä kirjallisuutta ja lehtä elokuvista ja täällä näytetään myös elokuvia kuusi kertaa viikossa. Filmhuset on Cinemateketin pääelokuvateatteri joka valtion toimesta näyttää hyvin laajaa elokuvaohjelmaa. Mestariteoksia elokuvahistorian suurimmilta käsikirjoittaijilta, outoja kulttifilmejä sekä itsestään selviä klassikoita mahtuvat samalle näytölle. Täältä löytyy myös erittäin hyvä ja hintansa väärti kahvila!

Borgvägen 1-5, 115 53 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Filmhusetin kotisivuille

Valokuva: Phil’s Burger

Phil’s Burger Gärdet

Phil’s Burger on ravintola jossa fokuksena on yhtä paljon tarjota Ruotsin parhaita hampurilaisia kuin salaatteja ja lisukkeita. Olla alan johtava vegetaaristen vaihtoehtojen kanssa on yhtä itsestään selvää kuin että otat AWn lasin viiniä tai mukavan drinkin kera. Kaikki tämä hyvin designatussa ilmapiirissä. Tämän lisäksi palvelu on aivan erinomainen.

Sandhamnsgatan 1, 115 40 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Phil’s Burgerin kotisivuille

Valokuva: Johan Nilsson

Ejes Choklad

Ejes Choklad on yksi Ruotsin vanhimmista ja johtavista perheyrityksistä suklaan ja makeisten valmistuksessa. He vaalivat tietoa ja perinteitä vuodesta 1923 ja heidän käsin tehdyt praliinit ovat valmistettu parhaista mahdollisista raaka-aineista ja tietenkin roimalla määrällä rakkautta ja taitoa. Ejes Choklad on nimitetty kuninkaan hovitoimittajaksi juuri suklaaseen ja makeisien liittyen. Käynti täällä on taivaallinen kokemus jos olet suklaan ystävä!
Erik Dahlbergsgatan 25, 115 32 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Ejes Chokladin kotisivuille

Valokuva: Bockholmengruppen

Paraden Kvarterskrog

Tämä ravintola on nimetty korttelin ja elokuvateatterin mukaan jotka olivat juuri näissä tiloissa 1930-luvulla. Elokuvateatterin lailla, show jatkuu, mutta tällä kertaa vieraat, ruoka ja juoma ovat pääosissa. Paraden kulmassa Valhallavägen/Erik Dahlbergsgatan vihittiin käyttöön 1932 ja oli itsestään selvä tapaamispaikka pohjois-Östermalmilla. Tänä päivänä elokuva on vaihdettu ruokaan ja juomaan, mutta elämysten henki ja inspiraatio jatkuu edelleen.

Kvarterskrogen Paraden on vähän niin kuin Linnanmäen hupitalo. Täällä he ovat luoneet elämyksiä joka nurkkaan. Syö rappukäytävässä, baarissa tai ruokasalissa. Hakeudu yläkertaan ja istu parvekkeella, katso avoimeen keittiöön tai anna sunnuntaipullo punkkua mennä pöydän ympäri suuressa perhepöydässä. Alakerran olutbaari tarjoaa tilaisuuden jutteluun ja keittiöstä tulee pieniä annoksia joissa inspiraatiota on heattu Eteläeuroopasta, tai miksipä ei ihan läpikypsennetty maalaislintu jota jakaa. Keskellä ravintolaa vanha lipunmyyntikoju on jäljellä ja Paradenin historia jatkuu. Tällä kertaa veitset, haarukat ja vieraat fokuksessa.

Valhallavägen 147, 115 31 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Paradenin kotisivuille

Moikkaa kumppaneitani: