Start / Mitä Tukholmassa tapahtuu tänä vuonna

Mitä Tukholmassa tapahtuu tänä vuonna

Image


Uusia kokemuksia

Kuva: Vasa LEGO® -versiossa Australian National Maritime Museumissa

Brickwrecks Vasamuseossa

Brickwrecks sisältää LEGO-malleja, jotka herättävät eloon kahdeksan maailmankuulua haaksirikkoa, mukaan lukien Vasa. Näyttelyssä vierailijat voivat upottaa Vasan, kokeilla erilaisia arkeologisia menetelmiä ja tietenkin rakentaa LEGOilla. Tämä on täydellinen lapsiperheille, historiaintoilijoille, LEGO-faneille ja kaikille muille, jotka pitävät yksityiskohtaisesta insinööritaidosta.

Galärvarvsvägen 14, Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Vasamuseetin kotisivuille

Kuva: Thomas Falkenstedt

Nordbor Nordiska museetissa

Nordiska museetin tarina ihmisistä ja elämästä Pohjoismaissa 500 vuoden ajan tapahtuu pohjoismaisessa luonnossa, ja siinä on todellisia henkilöhahmoja.

Museon kokoelmista löytyvien 4000 esineen, kuvan ja arkistomateriaalin avulla näyttely tutkii, miten kulttuuri ja elämä Pohjoismaissa ovat muotoutuneet ja uudelleenmuotoutuneet. Mitä merkitsee luonto ihmisille? Millainen on perhe ja koti? Mihin pohjoismaalaiset uskovat, mistä he unelmoivat, mikä heitä pelottaa ja missä on lohtu?

Djurgårdsvägen 6-16, Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Nordiska museetin kotisivuille

Kuva: Förintelsemuseet/SHM

Förintelsemuseet

Ruotsin Holokaustin museon tehtävä on säilyttää ja välittää muistoa holokaustista. Museo syventää tietämystä holokaustista näyttelyiden, luentojen, seminaarien ja muiden julkisten tapahtumien avulla. Museo perustettiin vuonna 2022 digitaaliseksi tietopankiksi ja avattiin kesäkuussa 2023 fyysisiin tiloihin Torsgatanilla.

Torsgatan 19, 113 21 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Förintelsemuseumin kotisivuille

Kuva: Erik Lernestål

Historiska museet ja Ekonomiska museet

Kaksi museota yhdessä! Samassa rakennuksessa on sekä Historiallinen että Talousmuseo.

Historiallisessa museossa tutustut Ruotsin historiaan antiikista nykypäivään. Näet muun muassa Ruotsin merkittävimmät kulta- ja hopea-aarteet, keskiaikaisen taiteen sekä maailman suurimman kokoelman esineitä viikinkiajalta.

Talousmuseossa on Kuninkaallinen rahakabinetti, joka on paikka taloudelliselle oppimiselle kaikille, jotka ovat uteliaita talouden roolista historiassa ja nykypäivänä. Näyttelyiden ja aktiviteettien avulla innostut tutkimaan taloutta ja rahan roolia historiassa ja elämässäsi tänään. Museon vieressä on myös ravintola Rosengården, joka tarjoilee lounasta ja kahvia. Huomaa, että Talousmuseo on suljettu remontin vuoksi huhtikuuhun saakka, jolloin he avaavat suurella perusnäyttelyllä.

Narvavägen 13-17, 114 84 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Historiska museetin kotisivuille
Ekonomiska museetin kotisivuille

Kuva: Ingalill Snitt

Hallwylska Museet

Astukaa Hallwylska palatsin porteista, keskelle Tukholmaa. Jättäkää kaupungin hälinä taakse ja siirtykää 100 vuoden taakse ajassa! Täällä tutustutte von Hallwyl -perheen kiehtovaan historiaan ja siihen upeaan kotiin, jonka he loivat vuosisadan vaihteessa 1900-luvulla. Koette menneen ajan ylellisyyden ja moderneisuuden greivi- ja kreivittärien von Hallwyl parvekkeella, joka sisältää ruokasalin, salonkeja, tupakointihuoneen, asehuoneen, biljardihuoneen ja posliinihuoneen.

Hamngatan 4, 11147 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Hallwylska museetin kotisivuille

Kuva: Wisdome/Tekniska Museet

Wisdome Tekniska Museetissa

Wisdome on sfäärinen 3D-elokuvateatteri, joka sijaitsee Tekniska museon vieressä. Uniikki rakennus valmistui joulukuussa 2023 ja se on suurelta osin rakennettu puusta. Katto, lattia, pilarit ja seinät ovat ristisidottua puuta, joka on taivutettu luomaan holvin, joka ulottuu elokuvateatterin yläpuolelle – myös se on puuta. Wisdomen ohjelmisto koostuu pääasiassa erityisesti tuotetuista opetus- ja faktavideoista, ja liput varataan Tekniska museon verkkosivuston kautta.

Museivägen 7, 115 27 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Tekniska museetin kotisivuille

Kuva: Spritmusem

Spritmuseum & Absolut Art Collection

Spritmuseum, joka sijaitsee hylkyjen ja huvipuiston välissä, tarjoaa unohtumattoman matkan. Halusta kärsimykseen, puiston penkiltä cocktailjuhliin. Näyttelyjen lisäksi vierailijat voivat osallistua maistiaisiin, tehdä ostoksia kaupassa tai nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta ravintolassa. Juuri nyt on käynnissä True Crime -näyttely kieltolain ajasta Tukholmassa.

Djurgårdsstrand 9, 115 21 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Spritmuseumin kotisivuille

Kuva: Jacqueline Marval Biarritz 1923 ©Nicolas Roux dit Buisson

Millesgården – Jacqueline Marval – Fauvism Feminism Flamboyance

Jacqueline Marval (1866–1932) on yksi ranskalaisista värikkäistä taiteilijoista, jotka löysivät paikkansa taiteen näyttämöllä varhaisella 1900-luvulla ja esittivät töitään ikonien kuten Henri Matisse, Picasson ja Maurice Denisin rinnalla. Häntä ylistettiin kriitikoiden toimesta ja hän osallistui lukuisiin näyttelyihin Ranskassa ja kansainvälisesti. Runoilija ja taidekritiikko Guillaume Apollinaire kuvasi häntä vuonna 1912 sanoilla ”Yksi aikamme huomattavimmista taiteilijoista”.

Herserudsvägen 32, Lidingö
Avaa Google Mapsissa
Millesgårdenin kotisivuille

Kuva: Anders E Skånberg

Waldermarsudde

Prinssi Eugenin entinen koti on yksi Ruotsin suosituimmista taidemuseoista. Linnaan voi tutustua prinssin seurusteluhuoneistossa, ja muualla museossa esitellään hänen kokoelmansa pohjoismaista vuosisadan vaihteen taidetta sekä väliaikaisia näyttelyitä. Museota ympäröi kukka- ja veistospuutarha.

Prins Eugens väg 6, 115 21 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Waldemarsuddenin kotisivuille

Kuva: Tord Lund/Thielska Galleriet

Thielska galleriet

Yksi Ruotsin johtavista taidemuseoista. Kauniissa valkoisessa palatsissa Djurgårdenilla esitellään ainutlaatuista kokoelmaa edellisen vuosisadan vaihteen taidetta. Näe teoksia muun muassa Eugène Janssonilta, Carl Larssonilta, Bruno Liljeforsilta ja Anders Zornilta. Näe Nietzschen kuolinnaamio ja Munchin grafiikkaa. Myös väliaikaisia näyttelyitä ja viihtyisä kahvila, joka kesäisin levittäytyy vehreään puutarhaan.

Sjötullsbacken 8, 115 25 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Thielska gallerietin kotisivuille

Kuva: Thomas Falkenstedt

Teaterkuningas Livrustkammarenissa

Koe loisto, valta ja teatteripuvut Kustaa III:n aikana Livrustkammarenissa. Ensimmäistä kertaa noin viisikymmentä ainutlaatuista pukua on esillä yhteisnäyttelyssä Livrustkammarenin ja Kuninkaallisen oopperan yhteistyön ansiosta. Muodista kiinnostuneille näyttely on ehdoton!

Livrustkammaren, Slottsbacken
Avaa Google Mapsissa
Livrustkammarenin kotisivuille

Missä voi majoittua?

Kuva: Hotel Reisen

Hôtel Reisen

Hôtel Reisen sijaitsee keskellä Tukholmaa Skeppsbronin rannalla, historiallisen Gamla Stanin taustalla. Talon historia juontaa juurensa 1600-luvulle – aikaan, jolloin Kustaa II Adolf oli kuningas ja maailma oli juuri keksinyt kaukoputken ja höyrykoneet. Laivojen ystäville kerrottakoon, että hotellin kokoustiloissa on legendaarisen aluksen S/S Per Brahen sisustus säilynyt. Tunnetuksi suomalaisille nimellä Åland II, se liikennöi Turun ja Maarianhaminan välillä monien saaristolaitureiden kautta ja teki retkiä Kökariin ja Kastelholmaan. Vasta vuonna 1959 alus myytiin romutettavaksi. Silloin se oli yli 20 vuoden ajan ollut vanhin Suomen höyrylaiva ja nyt se on osittain säilynyt Hôtel Reisenissä.

Skeppsbron 12, 113 30 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Hôtel Reisenin kotisivuille

Foto: Hotel Diplomat

Hotel Diplomat

Tyylikäs ja elegantti. Hotel Diplomat on ylellinen hotelli, joka sijaitsee Strandvägenilla Tukholman sydämessä. Upeat näkymät Tukholman veteen, lähellä Stureplania, Norrmalmstorgetia ja luonnonkaunista Djurgårdenia, Hotel Diplomat on täydellinen paikka tutustua keskustan Tukholmaan. Uniikki jugend-palatsi tarjoaa ajattoman ja ylellisen hotellikokemuksen.

Strandvägen 7C, 114 56 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Hotel Diplomatin kotisivuille

Kuva: Villa Dagmar

Villa Dagmar

Villa Dagmar on hienostunut boutique-hotelli Tukholmassa maailmanmatkaajalle, joka etsii persoonallista ja sydämellistä majoituspaikkaa. Hotelli sijaitsee vilkkaalla Nybrogatanilla aivan Östermalms saluhallin vieressä, ja Stureplanin ja sen sykkivän yöelämän nurkan takana. Villa Dagmar on inspiroiva ympäristö kokouksille ja tapahtumille. Hotelli tarjoaa ensiluokkaisia ravintolaelämyksiä kahden Ruotsin arvostetuimman kokin keittiöstä, konseptimyymälän, suuren ja vieraanvaraisen hotellibaarin sekä mahdollisuudet rentoutumiseen ja harjoitteluun Dagmar Spirit & Retreatissä. Villa Dagmar on yksinkertaisesti ainutlaatuinen ja ylellinen hotellikokemus Östermalmin sydämessä, Tukholmassa. Hotelli kuuluu samaan perheeseen kuin Hotel Diplomat Strandvägenilla.

Nybrogatan 25-27, 114 39 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Villa Dagmarin kotisvuille

Kuva: Hotel Ruth

Hotel Ruth

Surbrunnsgatanin ja Döbelnsgatanin kulmassa, keskellä Vasastania, sekä paikalliset että vierailijat löytävät toisen kodin. Vasastanin uusi ja ehkäpä ainoa todellinen boutique-hotelli. Hotel Ruth on saanut vaikutteita maailmalta samalla kun paikallinen ympäristö ja klassisen Tukholman asunnon tunnelma vaikuttavat.

Hotel Ruth on osa World Hotels -hotelliketjua, joka koostuu 4- ja 5-tähden hotelleista ympäri maailmaa, New Yorkista Soul’iin.

Surbrunnsgatan 38, 113 48 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Hotel Ruthin kotisivuille

Moikkaa kumppaneitani: