Start / Second hand, vintage ja retro

Second hand, vintage ja retro

Tukholma on tulvillaan kauppoja jotka tarjoavat uutta elämää vaatteille, taiteelle, designille ja sisustukselle. Tässä hieman suosikkeja.
Image


Arkivet

Valokuva: Mikael Olsson

Arkivet

Arkivet erikoistuu nykytrendeihin ja sesonkeihin retron ja vintagen sijasta. Vaikka tämä onkin second hand kauppa täältä ei löydä pari-kome vuotta vanhempaa vaatetta myynnissä. Täältä löydät varsinkin naisten vaatteita, mutta myös ihania asusteita ja kenkiä, sekä muotiketjujen parhaimpia että designervaatteita.

Nybrogatan 44, 11445 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Arkivetin kotisivuille

Asket The Restore

Valokuva: Asket

Asket The Restore

Asket aloitti toimintansa 2015 filosofialla että vaatteiden pitää kestää kulutusta, olla tehtyjä kestävällä kehityksellä ja että koko tuotantoketjuun on täysi läpinäkyvyys. Toukokuussa 2023 he avasivat uusiokäyttökauppansa The Restore Södermalmille, jossa vaatteita vanhoista kokoelmista laitetaan kuntoon tai ommellaan uuteen uskoon, näin pidentäen edelleen niiden elinikää.

Bondegatan 48, 116 33 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Asket The Restoretin kotisivuille

Beyond Retro

Valokuva: Visit Stockholm

Beyond Retro

Lontoon johtava vintagevaatteiden toimittajalla on suuri kauppa Södermalmilla. Värikkäitä ja juhlavia vintagevaatteita ihanassa sekamelskassa halvalla ja kalliilla. Heillä on myös kauppa Tukholman keskustassa Drottninggatan 77.

Brännkyrkagatan 82, Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Beyond Retron kotisivuille

Brandstationen

Valokuva: Visit Stockholm

Brandstationen

Brandstationen (paloasema) panostaa sisustukseen ja antiikkikoruihin. Omistajat pyörittävät myös vaatekauppaa Herr Judith, samalla tunnelmalla laadukkaalle vintagelle ja secon handille. Kaikki kamat ja korut ovat tarkkaan valittuja trendikkäälle ja muotitietoiselle kohderyhmälle. Kauppa sijaitsee entisessä paloasemassa, josta se on myös saanut nimensä.

Hornsgatan 64, Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Brandstationenin kotisivuille

Emmaus

Valokuva: Visit Stockholm

Emmaus

Tämä on humanitäärinen organisaatio ja second hand-kauppoja. Emmaus on suosittu paikka trendikkäiden ja muotikiinnostuneiden söderasukkaiden kesken jossa he viettävät mielellään tunnin tai pari jahdaten löytöjä joita et edes tiennyt haluavasi!

Peter Myndes backe 8, 118 46 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Emmauksen kotisivuille

Humana

Valokuva: Humana

Humana

Second hand-kedjan Humana har två butiker i Stockholm; City och Södermalm. I båda butikerna kan du fynda härliga vintageplagg och accessoarer men även lämna in kläder som du själv inte behöver längre. Och eftersom Humana arbetar med textilåtervinning behöver du inte oroa dig för i vilket skick kläderna är!

Timmermansgatan 23, 118 55 Stockholm
Öppna i Google Maps
Till Humanas hemsida

Judits Second Hand

Foto: Visit Stockholm

Judits Second Hand

Butiken på Hornsgatan 75 har två avdelningar, den ena med begagnade kläder och skor och den andra med nya kläder, väskor och accessoarer. Vintageplaggen är noga utvalda från 50-tal till 70-tal.

Hornsgatan 75, Stockholm
Öppna i Google Maps
Till Judits hemsida

Mickes

Foto: Visit Stockholm

Mickes

Mickes är en institution bland skivjagare. I second hand-butiken på Hornstull kan du tillgodose dina vinyl-, CD- och serietidningsbehov och det finns såväl billiga kap som fina samlarobjekt att hitta. Butikens ovanliga öppettider – öppen varje dag, och stänger tidigast 22 på vardagar – har också gjort Mickes till en naturlig plats för lite kvällshopping. Ytterligare en ovanlighet är att butiken är uppdelad i en större och mindre butik som ligger mittemot varandra på Långholmsgatan.

Långholmsgatan 20, 117 33 Stockholm
Öppna i Google Maps
Till Mickes hemsida

Myrorna

Valokuva: Myrorna

Myrorna

Myrorna on ollut yhtä kuin second-hand löytöjä yli sata vuotta. Ensimmäinen kauppa, Pelastuarmeeja avasi 1917 Göteborgiin. Tänään löydät Myrorna-kauppoja kaikista suuremmista kaupungeista Ruotsissa, Malmösta Luulajaan ja Tukholmassa on useampi kauppa. Yksi suurimmista löytyy Ropstenista.

Kolargatan 2, 115 42 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Myrorna-kauppojen kotisivuille

Re:Deco

Valokuva: Thomas Falkenstedt

Re:Deco

Unelma vintagegalleriasta Tukholmassa on totetunut. 450 neliön suuruinen tila Linnégatan 4 jaetaan noin kahdenkymmenen tekijän kesken joille yhteistä on vintage, käsityö, taide ja design. Visiona on että pitäisi olla sekä helppoa ja inspiroivaa valita kestäviä tuotteita. Kun saavut tänne tunnet tekeväsi fiksun valinnan sekä lompakollesi että ympäristölle.

Linnégatan 4, 11447 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Re:Decos Instagramtilille

Rönnells antikvariat

Valokuva: Visit Stockholm

Rönnells Antikvariat

Perinteikäs Rönnellin antikvaarinen kirjakauppa avasi ovensa jo 1929. Antkivaarilla on mielettömän suuri kokelma käytettyjä kirjoja ja erikoisuuksia joita ei enää paineta. Fokuksena on kaunokirjallisuus, taide ja akateeminen kirjallisuus. Välillä he ovat myös hankkineet ja myynet monen suuren kirjailijan yksityiset kokelmat.

Birger Jarlsgatan 32B, 114 29 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Rönnellsin kotisivuille

Stockholms Stadsmission

Valokuva: Visit Stockholm

Stockholms Stadsmission

Stockholms Stadsmissionilla on monta kauppaa Tukholmassa. Jo Södermalmilla löydät heidät sekä Nytorgetilta että Mariatorgetilta. Gamla stanissa he löytyvät Stortorgetilta jossa he myös pyörittävät omaa kahvilaa. Täältä löydät vaatteita, kalusteita, kirjoja, taloustavaroita, musiikkia ja paljon muuta. Second hand-kauppojen lisäksi heillä on myös oma vaatemerkkinsä, Remake, joka tekee uusia vaatteita käytetyistä vaatekappaleista.

Stockholms Stadsmissionenin kotisivuille

The Modern Sthlm

Valokuva: The Modern Sthlm

The Modern Sthlm

The Modern Sthlm perusti äiti-tytärduo Camilla och Charlotte Ahlström. Oltuaan kauan itse kiinnostuneita sisustuksesta ja designista he avasivat oman kaupan 2020 saadakseen lähteen ja fokuksen intohimolleen. Täältä löydät ekslusiivista modernia Eurooppalaista designia, kuten tarkkaan valittua kaunista vintagea.

Nybrogatan 20, Stockholm
Avaa Google Mapsissa
The Modern Sthlmin kotisivuille

Moikkaa kumppaneitani: