Start / Tukholma <3 musiikki

Tukholma <3 musiikki

Tukholman luova ja eläväinen yrittäjähenki näkyy sen dynaamisessa musiikkielämässä. Kaupunki on ikonisten artistien, kuten ABBAn, Aviciin, Robynin ja Yung Leanin, kotikaupunki. Lisäksi Tukholmassa toimivat innovatiiviset Spotify- ja Teenage Engineering -yritykset. Vuonna 2024 Tukholmassa järjestetään useita suurkonsertteja, joissa esiintyvät muun muassa Taylor Swift, Pink, Deep Purple ja Bruce Springsteen. Kaupungissa riittää myös musiikkifestareita, joista esimerkkejä ovat Rosendal Garden Party, STHLM Fields, Hosoi Festival ja "We Love the 90s & 00s".
Image

Musiikkia Tukholmassa

Tiesitkö, että Ruotsi on maailman suurin popmusiikin vientimaa asukasta kohden ja viennin arvolla mitattuna kolmanneksi suurin vientimaa Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen jälkeen? Ruotsin pääkaupunkina Tukholma on luonnollinen musiikkiteollisuuden keskus. Kaupungin luova ilmapiiri vetää kaikkialta Ruotsista ja maailmasta puoleensa aloittelevia muusikoita, jotka tulevat tänne inspiroitumaan, luomaan ja levyttämään uutta musiikkia. Tämä ympäristö antoi myös pontta Spotify-musiikkipalvelun takana olevan tukholmalaisen Daniel Ekin yrittäjyydelle. Max Martinin ja RedOnen kaltaiset huipputuottajat, jotka työskentelevät legendaarisella Cheiron Studiosilla, ovat tuottaneet lukemattomia hittibiisejä Britney Spearsille, One Directionille, Katy Perrylle, Lady Gagalle ja lukuisille muille artisteille.

Tukholman musiikkinähtävyydet

Tukholmassa on paljon elinvoimaista elävän musiikin kulttuuria. Kansainväliset DJ:t heittävät intiimejä keikkoja ja maailmankuulut artistit esiintyvät suurilla lavoilla ja festivaaleilla, joilla esitellään uusinta pop-, rock-, elektro- ja klassista musiikkia. Kaupungissa on myös useita hyvin varustettuja levykauppoja, jotka palvelevat sekä erikoisempia levylöytöjä etsiviä että mainstream-levyjen ostajia. Lisäksi Tukholmassa on historiallisia musiikkikohteita ja kulttuurimuseoita, jotka rikastuttavat sen musiikkiperintöä.

Tässä muutamia ehdotuksia musiikkipäivän viettoon Tukholmassa:

Tutustu ikonisiin paikkoihin: Vieraile kuuluisissa musiikkikohteissa, joissa on pidetty legendaarisia esityksiä.

Tutustu levykauppoihin: Vietä aikaa erikoistuneissa levykaupoissa, kuten Pet Soundsissa, josta voit löytää harvinaisia vinyylilevyjä ja uusia julkaisuja.

Kulttuurimuseot: Tutustu Ruotsin musiikkihistoriaan paikallisissa museoissa, kuten ABBA-museossa ja Avicii Experience -museossa.

Keikkapaikat ja yökerhot: Nauti Tukholman vilkkaasta ja sykkivästä yöelämästä, joka tarjoaa musiikkia, tanssia ja upeita juhlia kaikenikäisille ja kaikkiin makuihin. Vieraile sellaisissa keikkapaikoissa kuin Fållan, Debaser ja Södra Teatern. 

Tukholman dynaaminen ja innovatiivinen musiikkielämä tekee kaupungista ainutkertaisen kohteen musiikin ystäville. Löydä seuraava musiikkiseikkailusi Visit Stockholmin tapahtumakalenterin avulla.

Moikkaa kumppaneitani: