Start / Vinkkejä Södermalmin suosikkeihin

Vinkkejä Södermalmin suosikkeihin

15 erityisen mukavaa kauppaa, kahvilaa ja ravintolaa trendikkäällä Södermalmilla. Kaikki enimmillään 15 minuutin kävelymatkan päässä Viking Linen terminaalista.
Image

Vintage ja second hand

Valokuva: Visit Stockholm

Beyond Retro

Lontoon johtava vintagevaatteiden toimittajalla on suuri kauppa Södermalmilla. Värikkäitä ja juhlavia vintagevaatteita ihanassa halvan ja kalliin sekamelskassa. Heillä on myös kauppa Drottninggatanilla Tukholman keskustassa.

Brännkyrkagatan 82, Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Beyond Retron kotisivuille

Valokuva: Visit Stockholm

Brandstationen

Brandstationen (paloasema) keskittyy sisustukseen ja antiikkikoruihin. Omistajat pyörittävät myös vaatekauppaa Herr Judith, mistä löytyy sama sormituntuma laadukas vintageen ja second handiin. Kaikki tavarat ja korut och erityisesti valittu trendikästä ja muotitietoista asiakasta varten. Kauppa sijaitsee entisessä paloasemassa, mistä he myöskin ovat ottaneet nimensä.

Hornsgatan 64, Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Brandstationenin kotisivuille

Valokuva: Visit Stockholm

Judits Second Hand

Kaupassa joka sijaitsee osoitteessa Hornsgatan 75 on kaksi osastoa. Yhdessä on käytettyjä vaatteita ja kenkiä, toisessa on uusia vaatteita, laukkuja ja asusteita. Vintagevaatetus on tarkkaan valikoitua 50-luvulta 70 luvulle.

Hornsgatan 75, Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Juditin kotisivuille

Valokuva: Myrorna

Myrorna

Myrorna on ollut yhtä kuin second hand-löytöjä yli sadan vuoden ajan. Ensimmäinen kauppa, Pelastuarmejan avaamana, perustettiin Göteborgiin 1917. Tänään Myrorna löytyy kaikista suuremmista kaupungeista Ruotsista. Malmösta Luulajan, ja heillä on monia kauppoja Tukholmassa. Muun muassa Södermalmilla ja Ropstenissa.

Myrornan kotisivuille

Valokuva: Visit Stockholm

Stockholms Stadsmission

Stockholms Stadsmissionilla on monta kauppaa Tukholman alueella. Södermalmilla löydät heidät sekä Nytorgetilla että Mariatorgetilla. Gamla stanissa he sijaitsevat Stortorgetilla missä myös pyöritetään omaa kahvilaa kaupan kupeessa. Täältä löydät vatteita, huonekaluja, kirjoja, kotitarpeita, musiikkia ja paljon muuta. Second hand-kauppojen lisäksi heillä on myös oma vaatemerkki, Remake, mistä kaikki vaatekappaleet tehdään kierrätetystä materiaalista.

Stockholms Stadsmissionin kotisivuille

Kahvilat

Valokuva: Visit Stockholm

Älskade traditioner

Älskade traditioner (rakastetut perinteet) on kahvila joilla on roima valikoima sekä ruotsalaisia leipomoklassikoita kuten kansainvälisiä suosikkeja (miltä kuullostaa kanelipullapirtelö?). Suosituin erikoisuus tässä Söderin kahvilassa on toki vohvelit -sekä maketa, mutta myös ruokaisammat aamiais- ja lounasvohvelit.

Södermannagatan 42, 116 40 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Älskade traditionerin Facebooksivu

Valokuva: Visit Stockholm

Café Pascal

Suosittu Café Pascal löytyy Skånegatanilta. Täällä on reilun kokoisia voileipiä, suuri valikoima leivonnaisia ja vastakeitettyä kahvia!

Skånegatan 76, 116 37 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Café Pascalin kotisivuille

Valokuva: Gildas rum

Gildas rum

Täällä sisustus on tyylikkään kitsiä ja kotoisan himmeää punaisen ja kullanvärisillä vivahteilla. Tapettien kirjahyllykuvio ja mukavat nojatuolit luovat mieluisan tunnelman vanhanaikaisesta lukuhuoneesta. Kotileivottujen makeisten tarjonta on suosittu, kuten raikas lounasmenu. Tämä sijaitsee boheemisessa SoFossa.

Skånegatan 79, 116 35 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Gildas rummin kotisivuille

Valokuva: Visit Stockholm

Kaffe

Elokuva- ja kriminaalifanit kenties tunnistaa kotoisan Kaffen paikkana jossa Daniel Craig oli kanta-asiakkaana David Fincerin  The Girl With The Dragon Tattoossa. Kahvi jota tarjoillaan on ainoastaan italialaista vahvana espressona tai kermaisena lattena, mutta lisukkeet ovat sekä ruotsalaisa juustoleipiä kuten italialaisia toscakakkuja. Jos haluat Blomqvist-fikan tarvitset toki käteistä, sillä Kaffe ei huoli kortteja.

Sankt Paulsgatan 17, 118 46 Stockholm
Avaa Google Mapsissa

Valokuva: Tove Freij

Pom & Flora Södermalm

Aamianen Pom & Floran luona on monen mielestä parhaimpia Tukholmassa. Korttelikahvilassa Bondegatan 64:llä nautit sekä kauniista sisustuksesta sekä ruokalistasta johon tulet palamaan kerta kerran jälkeen, sekä aamiaiselle että lounaale.

Bondegatan 64, 116 29 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Pom & Floran kotisivuille

Ravintolat

Valokuva: Bar Agrikultur

Bar Agrikultur

Bar Agrikultur on ravintola Agrikulturin pikkusisko. Kuten sisarravintolansa, Bar Agrikultur keskittyy luomu- ja lähiviljeltyihin sesonkiraaka-aineisiin, kutkuttavasti tarjoiltuna kotoisassa ympäristössä.

Skånegatan 79,116 35 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Bar Agrikulturin kotisivuille

Valokuva: Bistro Bananas

Bistro Bananas

Perheen omistama trendikäs Bistro Bananas on todellakin ”jotain kaikille”. Ruokalista ottaa haltuunsa urbaanin ruokakulttuurin suurella tarkkuudella – upeista pitsoista kolmiateriaiseen vegaanimenuusen. Täällä puulämmitteiset uunit saavat seuraa kitsin neonin kera hyvin rennossa ympäristössä.

Skånegatan 47, 116 37 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Bistro Bananasin kotisivuille

Valokuva: Stureplansgruppen

Freyja

Freyja avasi ovensa maaliskuussa 2023 ja on Stureplansgruppenin ensimmäinen ravintola ja baari Södermalmilla. Mahtipontisen 360 asteen panoraamanäköalan saa korkeimmassaista kerroksesta Hornsgatan 18:sta, kivenheiton päässä Slussenilta. Täällä saat sekä perinteisiä ruotsalaisia ruokia, mutta myös inspiraatiota koko maailman keittiöistä.

Hornsgatan 18, 118 20 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Freyjan kotisivuille

Valokuva: Thomas Falkenstedt

Kanto Bistro

Uraaurtava filippiiniläinen ravintola jonka omistaja ja perustaja, Elle Phillips, rakkaudella ja intohimolla valmistaa kotimaansa ruokaa ja tuo sen kulttuuria Tukholmaan. Yhdistelemällä joitain suosikkiannoksiaan paikallisten raaka-aineiden kanssa, hänen tuotemerkkinsä Elle’s Kusina on tuonut upeita maku-elämyksiä kolmen vuoden ajan.

Skånegatan 59, 116 37 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Kanto Bistron Kotisivuille

Valokuva: Riche Fenix

Riche Fenix

Riche Fenix on Stureplanklassikon Richen vastasyntynyt pikkusisar Södermalmilla. Tämä uusi ja trendikäs paikka tarjoaa ”helppoa ja tarkkaan mietittyä” ruokaa parhailla raaka-aineilla, tosin monimutkaisilla mauilla. Kotisivuilla he lupaavat ”erottuvansa kuten vaaleanpunainen täysikuu” hyvällä itsetunnolla jonka saa ainoastaan vuosisadan kokemuksella.

Götgatan 40, 118 26 Stockholm
Avaa Google Mapsissa
Riche Fenixin kotisivuille

Moikkaa kumppaneitani: